Rampzalige ochtendspits: twee uur vertraging op A9

Foto: Pixabay

Door regen en ongelukken was (en is) het op veel snelwegen aansluiten geblazen vanochtend. Op het hoogtepunt was de vertraging op de A9 tussen het Kooimeerplein en het Rottepolderplein zelfs zo’n twee uur. En ook om half tien moest nog rekening worden gehouden met een uur oponthoud.

(bron: NH Nieuws)

Rijkswaterstaat waarschuwde vanochtend vroeg al voor een zware ochtendspits. Door de regen is de kans op ongelukken en files een stuk groter dan normaal.

Vroeg mis
Rond 7.00 uur ging het mis op de A9 bij Heemskerk, waar drie rijstroken werden afgesloten vanwege een ongeluk. Hierdoor stond er al vroeg een file van zo’n 8 kilometer, goed voor een uur vertraging. Rond 8.00 uur werd de weg vrijgegeven.

Later ontstond er weer drukte op de A9, door meerdere ongelukken en een kapotte vrachtwagen. De vertraging liep zelfs op tot twee uur. Rond 9.00 uur was de file nog altijd niet opgelost. Tussen Kooimeer en Rottepolderplein stond zo’n 16 kilometer aan file.

N-wegen
Ook op de andere wegen was en is het druk. Op de A7 tussen Hoorn en Purmerend stond een lange file van 11 kilometer. Ook op de N-wegen was het druk. Zo stond er 7 kilometer file op de N235 tussen Purmerend en Amsterdam.

Reacties

Cookieinstellingen