Twee man in cel na verzet bij arrestatie

De cel in voor verzet bij arrestatie.
Foto: TryJimmy at pixabay.com

De politie heeft in de Magdalenenstraat afgelopen nacht een 21-jarige Alkmaarder en een 22-jarige Koedijker opgepakt voor mishandeling van een agent.

Volgens omstanders waren de mannen aan het vechten. Dat was ronnd 2.45 uur. Een politieman wilde hen arresteren, waarop de Koedijker zich tegen de politieman verzette. Hij sloeg en trapte daarbij de politieagent. Uiteindelijk zijn beide verdachten overmeesterd en naar het politiebureau gebracht. Bij de 21-jarige Alkmaarder werden enige verdovende middelen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Beide verdachten zitten nog vast.

Onacceptabel

“De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel”, is de officiĆ«le reactie van het korps. “Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten, zonder te worden gehinderd, hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.”

Reacties

Cookieinstellingen