Noordwest Ziekenhuisgroep financieel best scorende ziekenhuis Noord-Holland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het gaat financieel goed met de Noordwest Ziekenhuisgroep. Dat blijkt uit de jaarlijkse financiële stresstest van BDO. De Ziekenhuisgroep zakte weliswaar weg uit de Nederlandse Top-5 maar blijft met een 10e plaats nog altijd financieel het best scorende ziekenhuis van Noord-Holland.

(bron: NH Nieuws

Financiële stresstest
De financiële stresstest onder ziekenhuizen wordt jaarlijks uitgegeven door onderzoeksbureau BDO. Alle cijfers en rapportcijfers hebben betrekking op het jaar 2017. Over het algemeen ligt de financiële gezondheid een tiende hoger dan de meting van 2016: het landelijke rapportcijfer is gestegen van een 7,1 naar een 7,2.

Problemen MC Slotervaart en IJsselmeerziekenhuizen
De financiële stresstest staat dit jaar extra in de belangstelling door de acute financiële problemen van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten.

In totaal zijn er 66 ziekenhuizen meegenomen in de stresstest. Van de Noord-Hollandse ziekenhuizen scoren Ziekenhuis Amstelland en MC Slotervaart het slechtst. Ietsje hoger op de ladder, maar ook in de gevarenzone op plaats 56, staat het Zaans Medisch Centrum.

Goed scorende Noord-Hollandse ziekenhuizen
Ziekenhuizen in Noord-Holland die goed scoren zijn het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis (14e plaats), het Spaarne Gasthuis in Haarlem (12e) en dus op de 10e plaats de Noordwest Ziekenhuisgroep (ontstaan uit fusie tussen het voormalige Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis, te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel)

Overigens is deze 10e plaats geen reden om de vlag uit te hangen, gezien de Noordwest Ziekenhuisgroep voorheen nog in de top-5 stond.

Reacties

Cookieinstellingen