Jong AZ hard onderuit bij NAC Breda tijdens eerste wedstrijd nieuwe competie

Foto: Wim Meijer Fotografie

BREDA – De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voor Jong AZ niet gelopen zoals ze hadden gehoopt. De ploeg van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn verloor met 6-1 van NAC Breda.

(bron: NH Nieuws)

De eerste mogelijkheden van de wedstrijden waren nog voor de Alkmaarders. NAC-doelman Nick Olij wist echter wel raad met de pogingen van Soulyman Allouch en Thijs Oosting, waarna het aan de andere kant wel raak was. Een inworp van Moreno Rutten kwam dusdanig ver het strafschopgebied in, dat Huseyin Dogan de bal achter debuterend doelman Beau Reus kon tikken (1-0).

Veel doelpunten
Reus mocht binnen het half uur direct nog twee keer vissen. Eerst was een schot van Mounir El Allouchi hem te machtig en vervolgens maakte Finn Stokkers er 3-0 van. De spits rondde een steekbal van Dion Malone knap af. Toen Roger Riera uit een hoekschop na de thee ook de 4-0 binnen werkte, was de wedstrijd definitief beslist.

Via invaller Yusuf Barasi konden de gasten bijna een eretreffer noteren. De aanvaller werd met een lob de diepte ingestuurd, maar hij zag zijn fraaie wippertje op de lat belanden. Nadat Joshua Bohui profiteerde van matig keeperswerk van Reus (5-0), kwam de eretreffer er alsnog. Oosting, die kort daarvoor al de lat raakte, zorgde voor de Alkmaarse goal. Het slotakkoord was vervolgens voor Nick Venema, die ervoor zorgde dat de marge alsnog vijf doelpunten werd: 6-1.

  • Opstelling NAC: Olij; Schouten, Rosler, Riera, Rutten (; Haye, Malone (Fiorini/63), El Allouchi; Bohui, Stokkers (Venema/76), Dogan
  • Opstelling Jong AZ: Reus; Dekkers (Lathouwers/83), Jacobs, Gullit, Dirks (Velthuis/68); Koopmeiners, Taabouni (Kunst/77), Goudmijn; Margaret (Barasi/68), Oosting, Allouch (Griffith/77)

Reacties