Genomineerden Alkmaarse Sportkampioenen bekend

Foto: Alkmaar Sport

Vrijdag 14 december organiseert de gemeente Alkmaar de huldiging van de Alkmaarse Sportkampioenen in Sportpaleis Alkmaar.

Deze avond worden de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het jaar 2018 gehuldigd. Ook wordt een sportwaarderin gsprijs uitgereikt en worden vrijwilligers in de sport in het zonnetje gezet.

Op 2 november kwam de jury bijeen om per categorie drie genomineerden te bepalen, een uitdagende klus die met flink wat discussie gepaard ging. De genomineerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun nominatie en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de huldigingsavond bij te wonen via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

  • Sporter: Sophie Berswordt (MTB), Yannick van der Kolk (judo) en Rik Taam (atletiek).
  • Sporttalent: Marijn Wiersma (shorttrack), Tyler Boersma (honkbal) en Pleun van der Pijl (volleybal).
  • Sportploeg: Trampolinevereniging Triffis, Van der Kolk (judo) en de Alkmaarsche IJsclub (langebaan schaatsen) en Van der Kolk (judo).
  • Aangepast sporten: Jessica Derks (roelstoeltennis) en Jean Paul Montanus (tafeltennis).
  • Waarderingsprijs: Max Delissen (zwemvereniging DAW), Walter Snijder (judo) en Alua Bektaruva en Sanne Schut (trampoline en ritmische gymnastiek internationale juryleden Jeugd Olympische Spelen Buenos Aires) .

Veel aanmeldingen
De jury, dit jaar bestaande uit de Alkmaarse Topsport coördinator Raymond Koen, (sport)journalist Kees van Dalsem, paralympisch sporter Chantal Molenkamp, voormalig Sportraad voorzitter Ton Wokke, Selma Admiraal (Jan Arentsz), had dit jaar de keuze uit veel aanmeldingen. “De verenigingen hebben ruim gehoor gegeven aan de oproep om genomineerden aan te melden. Veel nominaties in een grote variatie aan sporten kwamen bij ons binnen. De jury heeft dit moeten reduceren naar drie genomineerden per categorie,” aldus Paul Bollen, juryvoorzitter.

Wethouder Pieter Dijkman: “Ik ben er trots op dat we in deze stad zoveel sporttalenten hebben. Daarmee zetten we Alkmaar als sportstad nadrukkelijk op de kaart. Ik feliciteer de genomineerden met deze nominatie en kijk uit naar de prijsuitreiking 14 december.”

De gemeente Alkmaar organiseert samen met Alkmaar Sport én met behulp van diverse sponsors, voor de sporters én voor alle sportliefhebbers een avond vol sport en entertainment. De vijf winnaars ontvangen dankzij een bijdrage van BDO, Rabobank Alkmaar e.o., de Ondernemerstuin, Noordeloos Elektro BV en Bauerfeind bij hun huldiging bovendien een cheque t.w.v. € 500,-.

Aanmelden vrijwilligers voor huldigingsavond
Zonder vrijwilligers geen sport. Op de huldigingsavond worden vrijwilligers die hun steentje bijdragen in de sport in het zonnetje gezet. Bent u of kent u een vrijwilliger die deze avond niet mag ontbreken? Meld deze dan snel aan via de website www.alkmaarsport.nl/vrijwilligers.

Huldigingsavond
Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 14 december in Sportpaleis Alkmaar kan zich (gratis) aanmelden via de website; www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen.

Reacties

Cookieinstellingen