Nieuwe serie met Alkmaar in hoofdrol vandaag te zien op tv

De nieuwe thrillerserie LOIS is vanaf vandaag te zien op NPO 1. Vooral in Alkmaar zal er met spanning gekeken worden: de stad staat namelijk voor een groot gedeelte centraal in het verhaal.

(bronnen: Alkmaar Prachtstad / NH Nieuws)

LOIS is een driedelige serie, gebaseerd op de boekenreeks van Simone van de Vlugt. Hoofdpersoon Lois Elzinga werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie. Elke week krijgt ze met een nieuwe, ingewikkelde zaak te maken. En daarbij heeft ze ook nog eens een roerig privéleven. Moet ze haar werkverslaafde bestaan loslaten en kiezen voor de mensen van wie ze houdt?

Rollen
Lois wordt gespeeld door niemand minder dan Noortje Herlaar. Andere rollen zijn er voor Nora El Koussour, Raymond Thiry, Kay Greidanus en Bart Klever. Er is op flink wat plekken in Alkmaar gefilmd, waaronder de oude gevangenis en het IJkgebouw. En daarbij hebben meer dan 100 Alkmaarders gefigureerd in de film!

Simone van der Vlugt schreef meerdere boeken waarin de Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga de hoofdpersoon is. De schrijfster woont met haar man en kinderen zelf ook in de stad.

De hoofdrol wordt gespeeld door Noortje Herlaar. Er is op flink wat plekken in Alkmaar gefilmd, waaronder de gevangenis en het IJkgebouw.

LOIS is vanaf vandaag wekelijks te zien om 21.30 uur op NPO 1.

Reacties

Cookieinstellingen