Dertig of veertig dagen zonder alcohol… durf je ’t aan?

Foto: IkPas

In december moet je er misschien niet aan denken, maar best een goed voornemen voor het nieuwe jaar: een maand lang leven zonder alcohol.

Met ingang van 1 januari 2019 of, als je dat te snel vindt, vanaf 6 maart 2019, is het mogelijk om mee te doen met de jaarlijkse landelijke actie IkPas.

De actie houdt in dat je besluit om respectievelijk 30 (vanaf 1 januari) of 40 dagen (vanaf 6 maart) de alcohol te laten staan. Jaarlijks zijn er vele duizenden Nederlanders die de uitdaging aangaan en daar ook de positieve effecten van ondervinden.

Allereerst scheelt het geld, maar ook voelen de deelnemers zich fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor.

Inschrijven en gebruik maken van IkPas-coach
Inschrijven voor de 30 dagen actie (start 1 januari) kan op www.ikpas.nl. De inschrijving voor de 40 dagen actie kan via dezelfde website en gaat op 31 januari van start. Door jezelf in te schrijven, vergroot je de kans dat je het volhoudt. Je kunt dan advies krijgen van een IkPas-coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen.

Polsbandje
Ook kun je via de website het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat je meedoet. Daarnaast kun je terecht op Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpasnl) en op Instagram (ikpasnl).

IkPas is een initiatief van de stichting Positieve Leefstijl en wordt financieel mogelijk gemaakt voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reacties

Cookieinstellingen