Gouden ochtenduurtje in Noordhollandse duinen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Noordhollandse duinen aanrader voor een winterse zondagmorgen op de fiets, op hardloopschoenen, met de verrekijker of met de fotocamera.

In de provincie Noord-Holland zijn we gezegend met een indrukwekkend en uitgestrekt duingebied. Verdeeld over de Amsterdamse Waterleidingduinen, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noord-Hollands Duinreservaat ligt er ongeveer 13000 hectare bos- en duinen.

Drie schitterende natuurgebieden, waarvan sommigen al door middel van natuurbruggen met elkaar zijn verbonden. Gebieden die weliswaar bossen en duinen met elkaar gemeen hebben, maar toch duidelijk een eigen karakter en sfeer hebben.Genoeg ruimte voor planten, dieren én mensen
Dankzij de uitgestrektheid van de duingebieden kunnen ook heel veel mensen ervan genieten zonder de rust voor de dieren al te veel te verstoren en ook zonder al te veel schade aan te richten aan de flora.

Dat blijkt vooral op een zonnige zondagmorgen, wanneer wandelaars, fietsers, hardlopers, Nordic Walkers, vogelspotters en natuurfotografen hun wegen weten te vinden naar de blanke toppen der duinen. En er blijkt plek genoeg voor iedereen.Gouden uurtje
Voor Wim Meijer, fotograaf-redacteur voor Nieuws.nl, zijn de duinen een regelrechte natuurspeeltuin, vooral als de zon net op is. Gedurende dat eerste ‘gouden uurtje’ van de dag, en zeker in de winter wanneer de zonnestralen slechts laag de duin- en boomtoppen strelen, kleurt alles net wat mooier en dieper dan later op de dag. Het is het ‘gedroomde uurtje’ voor iedere liefhebber van fotografie.

Hieronder een impressie van zo’n gouden uurtje (en ook water later) in de Noordhollandse duinen.

Reacties