Run Trainingen bij Outdoorpark Alkmaar weer van start

Foto: Alkmaar Sport

Afgelopen week zijn is bij Outdoorpark Alkmaar het nieuwe outdoorseizoen van start gegaan met Obstacle Run Trainingen voor recreanten én ervaren wedstrijdlopers.

Er is veel vraag naar de trainingen in de buitenlucht. Daarom zijn de afgelopen week de trainingen op het Outdoorpark weer begonnen. “Zoveel obstakels bij elkaar op een klein oppervlakte is uniek,” zegt coördinator Tom Leering van Alkmaar Sport, “en het leuke is dat iedereen mee kan doen aan onze trainingen. Bovendien zijn ze zeer geschikt ter voorbereiding op diverse runs. Dankzij het trainen van diverse technieken kan veel blessureleed voorkomen worden en verschijnt men beter voorbereid aan de start.”

Er zijn twee groepen gestart, de groep ‘Recreant’ en de groep ‘Zelfstandig’. De recreantengroep traint vanaf 19.30 uur onder begeleiding van een ervaren instructeur een uur lang diverse technieken, zoals touwklimmen, apenhang, cat crow, schippersslag en paalklimmen. Men kan wekelijks komen trainen maar het is ook gewoon mogelijk een losse les te volgen. De groep met ervaren wedstrijdlopers traint vanaf 20.00 uur zelfstandig in groepsverband. De trainingen duren 1 uur. “Het zijn ideale trainingen om fysiek het maximale uit jezelf te halen. Voor wie op zoek is naar een bootcamp training, maar dan nét even uitdagender, is de Obstacle Run Training een absolute aanrader.”

Kosten en aanmelden
Weer of geen weer; de Obstacle Run Trainingen wekelijks plaats op de woensdagavond op het terrein van Outdoorpark Alkmaar. De training voor recreanten start om 19.30 uur, de training voor gevorderden om 20.00 uur. De prijs voor een uur recreantentraining bedraagt € 9,-. Gevorderden, die zelfstandig trainen, betalen € 5,50 per keer. Per lesgroep kunnen er maximaal 20 personen deelnemen van minimaal 16 jaar oud. Heb je ook zin om mee te doen? Kies het niveau dat bij je past en meld je van tevoren aan via de website www.outdoorparkalkmaar.nl/training.

Reacties