Hortus Alkmaar start seizoen met goed bezochte Open Dag

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf vandaag, Eerste Paasdag, is de Hortus in Alkmaar weer open. Met een open themadag over ‘Beter met planten’ is de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen.

Aan aandacht was geen gebrek. Wellicht gedreven door de ronduit prachtige weersomstandigheden wisten veel Alkmaarders de weg te vinden naar de Hortus, waar de vrijwilligers een programma hadden samengesteld waarbij iedereen zich prima kon vermaken.Zo kon de jeugd zich vermaken met het zoeken van Paaseieren (en ja, waar heb je meer verstopruimte dan in de Hortus?) terwijl de volwassenen rustig konden rondwandelen in de ontluikende en nu al kleurrijke natuur van de tuin. Daarbij kon men van alles te weten komen over geneeskrachtige kruiden, zeg maar de corebusiness van de Hortus, dat tevens het onderwerp is van de expositie ´Een groene apotheek´ die vandaag van start ging in het bezoekerscentrum van de Hortus.Voortbestaan
Het afgelopen jaar heeft de Hortus Alkmaar volop in de belangstelling gestaan. Dat had alles te maken met het feit dat een stuk van de grond waarop de productietuin van de Hortus is gevestigd zou worden verkocht, en bij de Hortus de financiële middelen niet voorhanden waren om tot aankoop ervan over te gaan. Uiteindelijk heeft dat er nu geleid dat de gemeente als compensatie een nieuw stuk grond heeft toegewezen in de nabije omgeving van de Hortus om daar een nieuwe productietuin te realiseren. Voor de realisatie daarvan en het doorkomen van de periode van drie jaar die nodig is om de nieuwe productietuin te realiseren heeft de Gemeente Alkmaar een subsidie verstrekt, waardoor de Hortus in ieder geval niet meer hoeft te vrezen voor het voorbestaan.

Hieronder een foto-impressie van de Open Dag in de Hortus Alkmaar:

Reacties