Voetbalvrouwen VV Alkmaar openen Avondkaasmarkt

Foto: Wim Meijer Fotografie

WK Voetbal voor vrouwen dreunt nog na op het Waagplein tijdens Kaasmarkt van dinsdagavond 9 juli

Op dinsdag 9 juli om 19.00 uur luidt de selectie van VV Alkmaar de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Pieter Dijkman is hun gastheer.

VV Alkmaar
Door het WK staat het vrouwenvoetbal helemaal op de kaart. Alkmaar is als sportstad trots op het feit dat het vrouwenvoetbal in Alkmaar op het hoogste niveau plaatsvindt. VV Alkmaar, voorheen Telstar VVNH, komt uit in de Eredivisie. Aan de selectie de eer de kaasmarkt te openen.

In samenwerking met Openbare Scholengemeenschap Willem Blaeu (Alkmaar) voert VV Alkmaar de VV Alkmaar Meiden Voetbal Academie. Doel van de samenwerking is om gezamenlijk talentvolle voetbalsters uit de regio onder en aansluitend aan schooltijd te ontwikkelen door het aanbieden van een Topsporttalent ontwikkelingsprogramma waarbij voetbalsters worden getraind volgens de visie van VV Alkmaar. De voetbalsters worden daarnaast begeleid in hun ontwikkeling van topsportgedrag en met de combinatie sport en studie.

Reacties

Cookieinstellingen