Fort bij Spijkerboor alle zomerzondagen geopend

Foto: Natuurmonumenten

Fort bij Spijkerboor in Westbeemster, het grootste fort van de Stelling van Amsterdam, opent zijn deuren op alle zondagen in de maanden juli en augustus tussen 11.00 en 16.00 uur.

Men kan het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan. Daarbij is het aan te bevelen om vooraf online te reserveren, omdat de rondleidingen snel zijn volgeboekt. Tijdens de rondleiding tonen de gidsen de kookketels, munitiekamers en het draaikoepelgeschut. Ook kan men het fort op eigen gelegenheid verkennen en ontdekken onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven.

(foto: Wikipedia)

Bovenop het fort heeft men een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie!

(foto: Wikipedia)

Meer informatie en online boeken voor entree en/of rondleiding op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor. Online boeken kan tot 10u in de ochtend op de open dag, daarna alleen nog op het fort zelf.

Reacties