AZ verhuurt Rody de Boer aan De Graafschap; voormalig Telstar-keeper herenigd met trainer Mike Snoei

Rody de Boer in zijn Telstar-periode. Via AZ nu naar De Graafschap
Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Rody de Boer (22) speelt komend seizoen voor De Graafschap. AZ verhuurt de jonge doelman voor een seizoen aan de ploeg uit Doetinchem, die afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde in de eerste divisie. Ter vervanging hebben de Alkmaarders een mondeling akkoord bereikt over de komst van Hobie Verhulst.

De Boer kwam in 2018 over van Telstar, nadat hij met de club uit Velsen-Zuid de play-offs had gehaald. Hij keepte sinds zijn komst naar Alkmaar 25 duels voor het beloftenelftal en kwam twee keer in actie voor de hoofdmacht van AZ. Hij maakte zijn debuut voor de ploeg van Arne Slot in de uitwedstrijd tegen Sparta (3-0). De Boer is na Jasper Schendelaar (verhuurd aan Telstar, red.) de tweede keeper in korte tijd die wordt verhuurd door de Alkmaarders.

Hobie Verhulst keert terug bij de club waarvoor hij in de jeugd speelde. Hij trainde al enkele dagen mee met de selectie van Slot. Verhulst verdedigde de afgelopen twee seizoenen het doel van Go Ahead Eagles. Daarvoor was hij gedurende drie seizoenen een vaste waarde in het elftal van FC Volendam dat hem in 2015 overnam van MVV Maastricht.

Reacties