Kaasmarktconcert organist Frank van Wijk in Grote Kerk Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op vrijdag 3 juli verzorgd organist Frank van Wijk het Kaasmarktconcert in de Grote Kerk Alkmaar. De serie kaasmarktconcerten op vrijdagochtend is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en is gratis toegankelijk.

Over Frank van Wijk
Organist Frank van Wijk studeerde van 1983 tot 1991 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam de hoofdvakken orgel, clavecimbel en kerkmuziek.

Hij is actief als docent (orgel, clavecimbel en clavichord), kerkmusicus (organist van de Ruïnekerk te Bergen NH), beheerder van het Müller-orgel (1762) van de Kapelkerk te Alkmaar en uitvoerend musicus met een uitgebreide concertpraktijk. Verder is hij nauw betrokken bij de orgelactiviteiten in de Grote Kerk Alkmaar in Alkmaar en Orgelfestival Holland. Met de Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk vormt hij een orgel duo. Hij maakte verschillende opnames op cd en dvd en publiceert regelmatig artikelen. Sinds 2016 is hij organist/reisleider voor de Stichting Internationale Orgelreizen.

Het Kaasmarktconcert van vrijdag 3 juli duurt van 12.00 uur en om 13.00 uur. Frank van Wijk speelt op beide wereldberoemde orgels in de Grote Kerk.

Zomeravondconcerten
Van 15 juli t/m 9 september staan in de Grote Kerk Alkmaar sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk.

Meer informatie en kaartverkoop
Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een gratis ticket te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Voor het reserveren van een ticket voor de gratis Kaasmarktconcerten gaat u op www.grotekerkalkmaar.nl naar de betreffende datum en kiest u voor tijdvak 12.00 of 13.00 uur. Op de website is ook het actuele programma te vinden.

Cookieinstellingen