Culturele sector sluit zich aan bij ‘Prachtstadclub’ Alkmaar Marketing

Foto: Richard van der Veen

De afgelopen tijd is de Prachtstadclub van Alkmaar Marketing verder uitgebreid. De voltallige culturele sector van Alkmaar heeft zich als PrachtVriend aangesloten en is daarmee het nieuwste lid van de netwerkclub

Onder de leden van de culturele sector, verenigd onder de noemer ‘Uit in Alkmaar’, vallen Stedelijk Museum Alkmaar, Artiance, Bibliotheek Kennemerwaard, Kunstuitleen Alkmaar, het Regionaal Archief, TAQA Theater De Vest, Podium Victorie, Filmhuis Alkmaar en Karavaan.

Ger Welbers, directeur van Alkmaar Marketing is uiterst content met de samenwerking. “Een rijk cultureel aanbod maakt Alkmaar aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers. De musea, theaters en andere creatieve instellingen zijn een belangrijk uithangbord voor onze stad en van groot maatschappelijk en economisch belang. Met deze samenwerking kunnen we gezamenlijk verder bouwen aan het culturele imago van de stad.”

Patrick van Mil, directeur van Stedelijk Museum Alkmaar vult aan: “Cultuur is de zuurstof voor de stad en de brandstof voor een creatieve economie. Een bloeiend kunstleven draagt bij aan de uitstraling van de stad naar bewoners, bezoekers en bedrijven. Cultuur máákt Alkmaar Prachtstad.”

Alkmaar Marketing
Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omliggende regio. In 2019 heeft de organisatie de PrachtstadClub opgericht, met als doel organisaties bij elkaar brengen die helpen bij de ontwikkeling en marketing van de stad en tegelijkertijd ook van elkaar kunnen profiteren. Door de bijzondere mix van leden en de samenstelling van het programma dragen de leden niet alleen bij aan de marketing, maar ook aan de ontwikkeling van de stad. In 2019 bezocht de PrachtstadClub onder leiding van voorzitter en burgemeester Bruinooge ter inspiratie het Belgische Brugge – waar veel bruikbare ideeën zijn opgedaan en ook onderlinge afspraken zijn gemaakt tussen de deelnemers.

Van links naar rechts op bovenstaande foto: Erna Winters (Bibliotheek Kennemerwaard), Peter Blaauboer (TAQA Theater De Vest), Corien van Eyck (Kunstuitleen Alkmaar), Rob Bangert (Artiance), Paul Post (Regionaal Archief), Ilse van Dijk (Karavaan), Patrick van Mil (Stedelijk Museum Alkmaar) & Ger Welbers (Alkmaar Marketing)

Cookieinstellingen