Nieuwe ‘stoeptegel wandelroute’ in Alkmaar

Foto: Alkmaar Sport

Vijf kilometer lange wandelroute leidt de wandelaar onder andere door Oudorp en langs de Noorderkade

Dinsdag 22 september om 19.00 uur opent Alkmaar Sport de nieuwe wandelroute die onlangs, in samenwerking met Stadswerk072, is aangebracht op de stoeptegels in Alkmaar. De 5 kilometer lange wandelroute leidt de wandelaar onder andere door Oudorp en langs de Noorderkade en is één van de routes die normaliter tijdens de avond4daagse gelopen wordt. Tijdens de opening kan een klein aantal wandelaars meelopen met de officiële openingswandeling, onder leiding van Klaar Mee – Loop Mee wandelcoach Pauline.

Het permanent vastleggen van de avond4daagse route op de Alkmaarse straattegels is een project wat is opgenomen in het Alkmaarse sportakkoord. Oorspronkelijk was de planning de route tijdens de avond4daagse te openen, maar door de corona-maatregelen die destijds golden is alles anders gelopen. “Nu de ruimte er weer is om te bewegen, is wandelen bij uitstek een geschikte activiteit om op te pakken. Het is laagdrempelig, je kan gemakkelijk afstand tot elkaar houden en je kan het doen op een moment dat het jou uitkomt,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Aanmelden voor ‘aftrapwandeling’ op 22 september
De wandelroute wordt dinsdag 22 september om 19.00 uur officieel geopend met een wandeling die start op de Noorderkade. Tien personen kunnen zich hier gratis voor aanmelden, dit kan via www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute. Op deze pagina vindt u ook een overzicht van de wandelroute.

Aan de opening van de wandelroute is ook een actie gekoppeld voor degenen die de 22e niet mee kunnen lopen: Wie in september of oktober de route wandelt en dat vastlegt met een foto, maakt kans op een strippenkaart van Klaar Mee – Loop Mee, de wandelgroepen van Sport Vitaal die bijna dagelijks wandelen in Alkmaar. De foto kan ingestuurd worden via [email protected] óf deel deze (openbaar) op socialmedia met #alkmaarsport #stoeptegelroute.

Reacties