Coronauitbraak  in verzorgingstehuis Bergen; 50 van de 90 bewoners besmet

Foto: Google - streetview

BERGEN – Bij zorgcentrum Oudtburgh in Bergen is medisch personeel van Defensie bijgesprongen, omdat er een coronauitbraak is: vijftig van de negentig bewoners zijn besmet en twintig personeelsleden.

(bron: NH nieuws)

Dit meldt mediapartner NH Nieuws op basis van berichtgeving in het Noord-Hollands Dagblad en Duinstreek Centraal. Ook zijn in Bergen op één dag drie mensen bezweken aan het coronavirus.

Burgemeester van Alkmaar Emile Roemer – tevens voorzitter van de veiligheidsregio – zegt tegen het Noordhollands Dagblad over het verzorgingstehuis: “Voor dat specifieke geval heb ik een aanvraag gedaan en ik ben heel blij dat Defensie daar inspringt.”

Van de drie ziekenhuisopnames van gisteren komt een coronapatiënt uit de gemeente Bergen. In totaal liggen nu 341 patiënten in de regionale ziekenhuizen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die bekend zijn gemaakt.

Bij zorgcentrum Prins Hendrik in Egmond aan Zee waar al eerder coronabesmettingen werden geconstateerd is de uitbraak nog steeds beperkt gebleven tot één afdeling. De maatregelen om het in te dammen met behoud van een bezoekersregeling lijken effectief. De eerste personeelsleden die enkele weken geleden besmet zijn geraakt, keren inmiddels weer terug op de afdeling, aldus een woordvoerder van De Zorgcirkel.

Reacties