Lessen Muziektheorie bij Artiance Alkmaar

SONY DSC
Foto: Artiance - aangeleverd

Muziek maken is een ambacht, het vergt veel oefening en theoretische kennis. Bij Artiance kun je vanaf januari 2021 theorielessen volgen, deze lessen zijn ook mogelijk voor leerlingen die geen muziekles bij Artiance ons volgen.

Het maakt ook niet uit welk instrument je speelt of dat je zangles krijgt, de theorie is altijd goed voor je basiskennis. De muziek theorieles is al lang niet meer zo taai als je zou denken met het opdreunen van woordjes en regeltjes. Het boek leest prettig met leuke afbeeldingen, waardoor je alles over tempo , maat en ritme makkelijk leert. De lessen in het boek worden aangevuld met diverse luisteropdrachten, waardoor je je gehoor traint en daardoor zelf ook beter en zuiverder muziek maakt.

Totaal volg je 10 lessen van een uur en daarna doe je een schriftelijk examen, in overleg met jouw eigen docent kun je ook praktijkexamen doen. Omdat Artiance  een erkend landelijk hafabra-opleidingsinstituut is, kunnen leden van Harmonie en Fanfare verenigingen ook bij Artiance terecht om een erkend Hafabra-diploma te halen.

De theorielessen zijn ingedeeld in de 4 fasen: A, B, C, en D theorie en zijn voor zowel jeugdige als volwassen leerlingen te volgen, ook mensen buiten Artiance hebben de mogelijkheid aan de lessen deel te nemen.

Reacties