Lockdown wordt met drie weken verlengd, steun uitgebreid

Foto: Wim Meijer Fotografie

De lockdown vanwege de coronamaatregelen wordt met drie weken verlengd. Ter compensatie wordt voor bepaalde sectoren het financiƫle steunpakket uitgebreid. Dat is de uitkomst van het beraad op het Catshuis, meldt de NOS.

Waarschijnlijk komen er geen versoepelingen, maar zijn eventuele aanscherpingen, bijvoorbeeld in de groepsgrootte, nog wel mogelijk.

Half december maakte het kabinet bekend dat scholen en niet-essentiƫle winkels dicht zouden gaan. De scholen werden gesloten tot 18 januari, de winkels tot 20 januari. Omdat de besmettingscijfers nog steeds hoog zijn, hebben verschillende deskundigen gepleit voor verlenging van die maatregelen en hun adviezen lijken dus te worden opgevolgd.

Voorkomen dat bedrijven alsnog omvallen
De uitbreiding van het steunpakket is bedoeld om bedrijven tegemoet te komen die door de verlenging van de lockdown nog meer schade oplopen. Met extra steun moet worden voorkomen dat veel bedrijven alsnog omvallen.

De komende dagen zijn er nog meer overleggen en kunnen er nog kleine aanpassingen komen. Dinsdag worden knopen doorgehakt en die avond is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid.

Reacties

Cookieinstellingen