AZ nu op 3e plaats in Eredivisie

Door een 3-1 overwinning op Heerenveen heeft AZ zondagmiddag de 3e plaats ingenomen in de Eredivisie.

Hierbij werden ze wel geholpen door FC Twente dat met 2-0 won van Vitesse. Ook verkleinden de Alkmaarders het gat met PSV tot 4 punten, dat met dank aan ADO Den Haag, dat PSV in blessuretijd 2 punten wist af te troggelen.

AZ kwam al na 20 minuten op voorsprong door een doelpunt van Calvin Stengs. De score werd nog voor rust verdubbeld door Teun Koopmeiners die in de 47e minuut een strafschop wist te verzilveren.

Nadat Heerenveen kort na rust terugkwam door de aansluitingstreffer van de debuterende Lasse Schöne, was het uiteindelijk Albert Gudmundsson diein de 81e minuut tekende voor de eindstand van 3-1.

Komende zaterdag gaat AZ op bezoek in Venlo voor het treffen met VVV. Op papier mag het voor het team van Pascal Jansen geen probleem zijn dan de 3e plaats in de Eredivisie vast te houden. Lastiger kan dat in de daaropvolgende twee weken worden wanneer achtereenvolgens Feijenoord, Vitesse, FC Twente en PSV op het programma staan.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH nieuws.