Bijna D-day voor dak AZ-stadion

Foto: Wim Meijer Fotografie

Mediapartner NH Nieuws zendt woensdag de plaatsing van de mega truss live uit. De mega truss is de constructie die het dak boven de hoofdtribune gaat dragen.

(bron: NH nieuws)

Als de weergoden het toelaten, wordt woensdag de enorme boogconstructie op het AZ-stadion gehesen. In augustus 2019 stortte een deel van het dak in tijdens een storm. De afgelopen maanden is er met man en macht gewerkt om het stadion weer van een dak te voorzien.

Al maanden ligt het gigantisch gebogen gevaarte klaar naast het stadiongebouw. De plaatsing van de zogenaamde hoofdtruss belooft een spektakel te worden. Eigenlijk zou het vandaag al gebeuren, maar de megaklus werd op het laatste moment verzet naar overmorgen.AZ-supporters hebben hun stadion lang moeten missen. Een jaar geleden begon de verbouwing. Al die tijd speelde AZ haar ’thuiswedstrijden’ in het stadion van ADO Den Haag. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelden de Alkmaarders wel uit in eigen huis, maar toen had alleen de hoofdtribune een dak boven het hoofd.

Eerder bezoek aan stadion
De mega truss, de constructie die het dak boven de hoofdtribune gaat dragen, is de afgelopen maanden in elkaar gezet. Met het plaatsen van de mega truss zijn nog niet alle werkzaamheden afgerond. “Daarna moet het dak nog aangelegd worden tot het oude dak. Als dat voor elkaar is dan wordt begonnen met de installatie aan de binnenkant.

De plaatsing woensdag is dus onder voorbehoud, afhankelijk van het weer. NH Nieuws zendt het in ieder HIER geval live uit. Hou hiervoor de site van NH nieuws in de gaten.

 

Reacties

Cookieinstellingen