680 nieuwe coronabesmettingen in regio Alkmaar, 5 personen overleden

Foto: Pixabay

In vergelijking met vorige week zijn de coronacijfers in de regio Alkmaar nagenoeg hetzelfde gebleven. In een week tijd meldt het RIVM in de regio Alkmaar in totaal 680 nieuwe besmettingen.

(bron: NH nieuws)

In Alkmaar zijn tussen 4 en 10 mei de meeste besmettingen geconstateerd. 252 inwoners zijn positief getest op corona. Vier personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Drie personen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.

In Heerhugowaard werden 158 positieve testen gemeld, vorige week waren dat er 162. Eén inwoner moest voor klachten worden opgenomen in het ziekenhuis. Langedijk telt 65 nieuwe besmettingen, 6 meer dan vorige week. Eén persoon is door de gevolgen van het virus overleden. Twee mensen moesten worden opgenomen op de corona-afdeling.

In Bergen zijn afgelopen week 43 inwoners positief getest op het virus, een van hen ligt momenteel in het ziekenhuis. Vorige week werden daar nog 63 nieuwe besmettingen gemeld.

Lichte stijging Heiloo
In Heiloo is voor de tweede week op rij een lichte stijging te zien. Vorige week werden er 58 inwoners positief getest, dat zijn nu 68 nieuwe besmettingen. De gemeente Castricum telt 94 nieuwe besmettingen.

Intensive care
In het ziekenhuis worden op dit moment 40 coronapatiënten behandeld, waarvan 10 op de intensive care. “Het is een beetje koffiedik kijken”, reageert woordvoerder Rinkse Brandsma-De Wit. “De ene dag gaat het de goede kant op, maar dan nemen de besmettingen toch weer toe. We moeten de situatie echt per dag bekijken”.

Reacties

Cookieinstellingen