Gluren bij duurzame buren

Foto: Omgevingsdienst Noord-Holland Noord

Digitaal binnenkijken bij energiezuinige woningen in regio Alkmaar van 20 tot en met 25 juni

Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 20 tot en met 25 juni leidt de groene reporter Raoul SantibaƱez inwoners uit regio Alkmaar elke avond rond door een duurzame woning. Zo kunnen zij ontdekken hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

Na een eerste succesvolle editie in Westfriesland, neemt regio Alkmaar het stokje over. Tijdens het unieke evenement Gluren bij duurzame buren kunnen inwoners coronaproof binnenkijken bij duurzame buurtgenoten. Gewoon achter de laptop, in de eigen woonkamer. De deelnemende woningen staan op www.duurzaambouwloket.nl/gluren. Aanmelden voor de livestreams is nu mogelijk.

Echte verhalen
De deelnemende woningen zijn divers. De groene reporter bezoekt een nul-op-de-meter drive-inwoning uit 1976, een oud arbeidershuisje en een hypermoderne nieuwbouwwoning. Bekende maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen komen aan bod. Maar ook unieke oplossingen zoals een accu en regenwateropslag.

De groene reporter verzorgt elke dag een inspirerende rondleiding. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze delen tips, ervaringen en dilemma’s. Na de rondleiding kunnen inwoners live al hun vragen stellen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Alle vragen over terugverdientijden, technieken, de stappen die men zelf kan zetten en subsidies worden beantwoord.

Meer informatie?
Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer weten? Neem contact op met Jenneke Spijkstra van ODNHN door te bellen (088 1021 300) of te mailen ([email protected]).

Deze woningen zijn digitaal te bezoeken:

Reacties

Cookieinstellingen