Horizon College en Alkmaar Sport intensiveren samenwerking

Arjan Kloppers en Vincent Thijssen tekenen de overeenkomst bij de Alkmaarse wielerbaan
Arjan Kloppers en Vincent Thijssen tekenen de overeenkomst bij de Alkmaarse wielerbaan
Foto: Alkmaar Sport

Het Horizon College en Alkmaar Sport zijn al langer met elkaar in gesprek om de sportcampus voor de mbo-opleidingen Sport & Bewegen meer ruimte te geven. De aankomende renovatie van Sportpaleis Alkmaar maakt deze uitbreiding mogelijk. Met het zetten van een handtekening bevestigen zowel Alkmaar Sport als het Horizon College de intentie intensiever samen te werken.

De mbo-opleidingen Sport & Bewegen zijn nu hoofdzakelijk ondergebracht in sportcomplex De Meent, maar groeien daar uit hun jasje. Nu is gekozen voor een renovatie van Sportpaleis Alkmaar met toevoeging van extra faciliteiten ontstaan er mogelijkheden om onderwijsruimtes toe te voegen en zo de sportcampus naast De Meent op een tweede, naastgelegen locatie te huisvesten. Als hoofdgebruiker van de gerenoveerde accommodatie zal het Horizon College input leveren voor het definitief ontwerp en het plan van eisen van deze multifunctionele campus.

Intentieverklaring
Vincent Thijssen, directeur van Alkmaar Sport, is blij met de beoogde samenwerking. ‘We werken natuurlijk al samen, maar nu hebben we een intentieverklaring getekend die de sportcampus in het Olympiapark meer body en ruimte gaan geven. Alle faciliteiten van Sportpaleis Alkmaar zijn voor de studenten beschikbaar waardoor zij een opleiding kunnen volgen in klaslokalen, met een sportruimte ín een sportomgeving.”

Namens het Horizon College onderschrijft Arjan Kloppers, waarnemend directeur van de onderwijssector Gezondheidszorg, Welzijn & Sport, de samenwerking. “Als afdeling Sport & Bewegen willen we voor onze studenten onderwijs verzorgen dat hen maximaal voorbereidt op het dynamische werkveld. De nauwe samenwerking met Alkmaar Sport als dé sportorganisatie in de regio is hierbij cruciaal. Niet alleen vanwege de faciliteiten die geboden worden voor ons onderwijs, maar zeker ook vanwege de vele mogelijkheden voor onze studenten om kennis te maken met het veilig en met plezier sporten en bewegen met verschillende doelgroepen. We vormen samen een mooi team!”

Renovatie
De renovatie van Sportpaleis Alkmaar behelst, naast de toevoeging van onderwijsruimtes, de gehele modernisering van de accommodatie. Van sportvloer tot kleedkamers, toiletgroepen en horeca. De grondwaterproblematiek wordt opgelost en de buitenruimte wordt aangepakt. Het baanwielrennen blijft uiteraard de kern van de nieuwe accommodatie. Zo ontstaat een moderne, multifunctionele wielerbaan waar sporters, verenigingen en het onderwijs zich thuis voelen. De ontwikkeling van de plannen duurt ongeveer nog 6 maanden. De bouw zal naar verwachting eind 2022 kunnen starten.

Cookieinstellingen