Oude tijden herleven tijdens Zomerse zondagmiddag 19 augustus

Foto: Natuurmonumenten

Strijkduo Donna Musica speelt repertoire van Bach tot Beatles in de comédie op landgoed Nijenburg in Heiloo nabij Alkmaar.

In de comédie op landgoed Nijenburg speelde zich in vroeger tijden een niet onbelangrijk deel van het sociale leven van Heiloo af, met bijeenkomsten van culturele verenigingen en (toneel)voorstellingen. Het theatertje raakte verwaarloosd, maar met het herstelplan van het parkbos in 2012 heeft Natuurmonumenten het weer opgeknapt.

Oude tijden herleven deze zomer in het historische openluchttheatertje! In augustus en september kan men hier een aantal zondagmiddagen komen genieten van theatervoorstellingen, cabaret of licht-klassieke muziek.

Donna Musica
Op zondag 19 augustus speelt het strijkduo Donna Musica een repertoire van Bach tot Beatles.

Donna Musica wordt sinds 2012 gevormd door violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam. Het duo treedt op met een breed repertoire licht-klassieke muziek van barok tot en met tango’s, bekende operafragmenten en beroemde Nederlandse luisterliedjes. Recente optredens: Cultuurkoepel Heiloo, Museumhoeve Overslot. Kunstparade Heiloo, Festival ‘Willibrordus draait door’, Kunst tot de Nacht Alkmaar, Kunstmarkt Bergen, Cultuurplatform Ouder-Amstel.

Tijdens het optreden in de comédie wisselen zij licht-klassieke muziek uit de Barok en Romantiek af met operafragmenten uit beroemde opera’s van Mozart en eindigen zij met Beatlesliedjes in een ‘klassiek jasje’.

Vrijwillige bijdrage
Reserveren is verplicht. Na afloop gaan de artiesten met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage, zorg dus dat je wat contant geld meeneemt!

Goed om te weten

  • Het openluchttheater bevindt zich, vanaf de Kennemerstraatweg gezien, aan de rechterkant van het Huis Nijenburg. Vanaf het hek aan de rechterkant staat de route naar de comédie met bordjes aangegeven.
  • Er is geen tribune; neem zelf een kleedje, kussentje of laag stoeltje mee om op te zitten.
  • Kom zoveel mogelijk op de fiets. Kom je toch met de auto, dan kun je parkeren op de Nijenburgerweg. Loop daar vandaan voor het hoofdhuis langs naar het toegangshek links voorbij het huis.
  • Het is toegestaan om je eigen picknick mee te nemen.
  • Bij erg slecht weer wordt het concert een week opgeschoven. Check kort van tevoren deze site nog even!

Klik HIER voor aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen