Vleermuizen spotten in het Wildrijk

Foto: Dutchphoto

Vleermuizen spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en overdag zie je ze eigenlijk nooit. Daarom organiseert Landschap Noord Holland zaterdag 8 september van 20.30 tot 22.00 uur een vleermuizenexcursie door het Wildrijk.

Het wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes.

De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied. Met een zogenaamde batdetector en een lamp om de vleermuizen te kunnen laten zien, neemt de gids je tijdens deze excursie in het schemerdonker mee het bos in. Met de batdetector kun je het geluid dat vleermuizen uitzenden tijdens de jacht op prooidieren hoorbaar maken. Omdat iedere soort een eigen geluid heeft is het mogelijk er achter te komen wat hier rondvliegt.

Waar, wanneer, kosten en aanmelden

  • Wanneer: zaterdag 8 september van 20.30 – 22.00 uur
  • Vertrekpunt: Belkmerweg 78, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug. Werkschuur Landschap Noord Holland, ingang op de hoek van de Zeeweg en de Belkmerweg.
  • Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.
  • Meer informatie en aanmelden: www.gaatumee.nl

Reacties

Cookieinstellingen