Intronisatie nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse Kaas

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op vrijdag 31 augustus heeft wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas geïntroniseerd.

De nieuwe leden zijn toegetreden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie openden ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en legden ze op de markt een proef van bekwaamheid af.Mevrouw Melissa Choy (Delhaize, Zellik (B)) en de heren Ewald Bontje (Grozette BV, Tilburg), Sjirk van der Goot (Coop, Velp) en Wim Maassen van den Brink (Kaashandel De Brink, Deventer) zijn toegetreden tot het Ere-gilde vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe.

De intronisatie werd gedaan door de voorzitter van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas, Pieter Dijkman.Ere-gilde Noordhollandse Kaas
In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden relaties die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar. 

Reacties

Cookieinstellingen