Foto-expositie ‘De wereld op je Bord’ nog tot en met 28 september in Grote Kerk Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tot en met 28 september kan iedereen in de Grote Kerk Alkmaar nog de foto-expositie bezoeken ‘De Wereld op je Bord’.

Alkmaarse gezinnen met verschillende culturele achtergronden werden door fotograaf Rick Akkerman tijdens hun dagelijkse maaltijd vastgelegd. Initiatiefneemster Ema Najetovic schoof bij de gezinnen aan tafel en vroeg ze het hemd van de lijf.

‘Je ziet in de expo levensgrote portretten van Alkmaarse gezinnen tijdens een voor hen traditionele maaltijd. Voeding is universeel gegeven, we eten allemaal,’ licht Ema toe. ‘De expo toont een weerspiegeling van de Alkmaarse samenleving en laat zien dat we – ongeacht waar we vandaan komen – allemaal hetzelfde zijn.’

In het basis-idee zouden tien gezinnen op de foto worden gezet, uit de top tien herkomstlanden van Alkmaarders. Het werden er uiteindelijk negen uit de top dertien: Nederland (84.460 Alkmaarders), Turkije (2670), Marokko (1969), Nederlands-Indië (1602), Suriname (1476), Nederlandse Antillen (1149), Joegoslavië (625), Polen (614) en Syrië (561). Groot-Brittannië (746) en Duitsland (1335) zijn uiteindelijk niet in de expositie te zien. Speels diner als afsluiting
Vrijdagavond 28 september wordt na vier weken de foto-expositie, ‘De wereld op je bord’, feestelijk afgesloten met een speels diner in de Grote Kerk in Alkmaar.

Deze avond staat de maaltijd in ‘de Huiskamer van Alkmaar’ centraal. Beleef samen met 300 special guests een avond vol onverwachte en speelse gebeurtenissen. Op deze avond ontmoet je nieuwe mensen en werk je samen aan een unieke ervaringen waar drie acteurs jou helpen om de avond vorm te geven. Natuurlijk bepaal jij zelf hoe de avond verloopt.

Helaas is deze avond reeds uitverkocht maar de expositie is zeker de moeite waard!

Reacties