Gesprekken over jeugdactiviteiten

Kletsen in huiskamer.
Foto: gemeente Alkmaar

Jongeren verwelkomden onlangs wethouder Elly Konijn met zelfgemaakte lekkernijen in de huiskamer van StraatGeluid in Huiswaard. Daar spraken ze met jongerencoaches over de projecten en activiteiten in de huiskamer.

StraatGeluid is een samenwerkingsverband van zelfstandige professionals in de regio Alkmaar-Heerhugowaard-Koggenland. Zij zoeken jongeren op in hun vrije tijd, op straat, op school, thuis en via social media en bieden hen drie diensten: jongerencoaching, creatief docenten en advies op maat. Deze komen samen in het huiskamerproject.

Konijn: “De huiskamer is een laagdrempelige manier voor de jongeren om elkaar te ontmoeten. StraatGeluid organiseert er allerlei activiteiten, zoals creatief koken, bootcamp en jamsessies. Ook word de jeugd gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en in te zetten. ”

De huiskamer werkt nauw samen met bewonersonderneming Wijkwaard aan de Muiderwaard 224. Zestien jaar geleden werd het fenomeen geïntroduceerd. “De ingrediënten van toen zijn nog steeds succesvol en gaan goed samen met de methodiek van StraatGeluid 2015.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen