Park Groene Voet heringericht

Dijkmans eerste kunstje: opening sportboulevard.
Foto: Rob Verhagen

Nieuwbakken wethouder Pieter Dijkman heeft het vernieuwde park Groene Voet en daarmee de Sportboulevard geopend.

In  het heringerichte park vinden bezoekers en inwoners van Alkmaar-Noord een uitgebreide mengeling van recreatie- en breedtesport. Hardlopen, fitnessen, kanoën of wandelen, het kan allemaal.

Het park is met inzet en ideeën van de omwonenden tot stand gekomen. “Het park is van jullie”, benadrukte Dijkman, die de wegens Financegate afgetreden De Baat (van dezelfde partij, VVD) is opgevolgd.

De wethouder onthulde met kinderen uit de wijken de entree van speeltuin de Natuurvoet. Een natuurlijke omgeving waar ze vrij kunnen ravotten en zich sportief uitleven. Elders in het park had een hardloopwedstrijd plaats, werd er flink gezweet op de fitnesstoestellen en gaf Odysseus een kanodemonstratie bij de nieuwe aanlegsteiger aan het Molentochtpad.

Schoolsportveld

Aan de rand van de Groene Voet werd eerder die dag ook al gesport. Basisschoolleerlingen van openbare basisschool de Vlieger namen daar ’s ochtends, samen met de wethouder, het vernieuwde schoolsportveld in gebruik. Een multifunctioneel sportveld met een digitale voetbalmuur.

Kinderen worden hier uitgedaagd om in beweging te komen. De digitale voetbalmuur geeft ze een extra prikkel. Ze kunnen tegen elkaar spelen en op afstand ook tegen kinderen uit het hele land.

Reacties

Cookieinstellingen