‘Takke(n)weer’ zorgt in Kennemerland voor handenvol werk brandweer

Foto: Pixabay

Storm, regen en harde windstoten leiden tot omgevallen bomen en vallende takken; vogelnestje in omgewaaide boom in Beverwijk overgedragen aan Dierenambulance.

(bron: NH Nieuws)

Hoewel de storm van gisteren misschien niets leek bij het geweld van de afgelopen dagen is er behoorlijk wat schade aan onder andere bomen ontstaan. Bomen die al verzwakt waren door de harde windstoten van eerder deze week moesten gister door de brandweer weggehaald worden.

Alkmaar
Zo raakte de Laan van Straatsburg in Alkmaar verspert door een omgewaaide boom. De brandweer heeft de boom lager in de berm gelegd, waar het de taak van de gemeente is om hem op te ruimen.

Heemskerk
Ook in de IJmond heeft de brandweer het druk gehad met meldingen van omgewaaide bomen en takken op de weg. In Heemskerk ontstond een scheur in een grote boom naast de Laurentiuskerk. Om te voorkomen dat dit deel van de boom af zou breken heeft de brandweer uit voorzorg een aantal takken uit de boom gehaald.

Nestje jonge vogels
In Beverwijk heeft een boom die over de weg lag in stukken gezaagd en opgeruimd. In de boom bleek een nestje met jonge vogels te zitten, deze is veilig gesteld en overgedragen aan de dierenambulance.

(foto: Pixabay)

Takke(n)weer
Nog even voor de lezers die zich afvragen of het nu takke- of takkenweer is: het is dus zonder ‘n’. Takke heeft niets te maken met bomen of struiken maar is afgeleid van het Franse woord ‘attaque’, wat ‘aanval’ betekent. En daar kun je bij een stevig onweersfront soms best van spreken.

Reacties

Cookieinstellingen