Poëtische opening eerste avondkaasmarkt 2019

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op dinsdag 2 juli om 19.00 uur luidt stadsdichter Joris Brussel de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van gemeente Alkmaar. Wethouder Christian Braak is zijn gastheer.

Stadsdichter
Alkmaar heeft sinds 2004 een stadsdichter. Joris Brussel is op 1 juni vorig jaar aangesteld als stadsdichter van Alkmaar. Joost Zwagerman en Margreet Schouwenaar gingen hem voor. De opdracht van een stadsdichter is bijzondere gebeurtenissen van Alkmaar op een dichterlijke manier meer bekendheid te geven en om samenwerking te zoeken met partijen in Alkmaar die zich bezig houden met poëzie, waarbij hij zelf een vernieuwende inbreng heeft en een breed publiek weet te bereiken. De stadsdichter zal tijdens de kaasmarkt een gedicht voordragen.

Maarten van der Weijden
De kans is groot dat het om het gedicht gaat dat Joris Brussel recentelijk schreef als ode aan zwemheld Maarten van der Weijden die nu anderhalve week geleden de Elfstedentocht zwom en daarmee een bedrag van ruim 6 miljoen euro ophaalde voor kankeronderzoek.

Hieronder de link naar de reportage gemaakt door mediapartner NH Nieuws
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/248638/alkmaarse-stadsdichter-schrijft-ode-aan-zwemheld-maarten-van-der-weijden

Reacties