112

Opnieuw aanranding in Rekerhout; politie zoekt getuigen

Foto: Politie

Alkmaar – Donderdagavond is opnieuw een vrouw aangerand in het Rekerhout in Alkmaar. De geheel in het zwart geklede aanrander sloeg rond 18.20 uur toe op het Heukelspad in het Rekerhout, vlak voor de bocht naar het Jan Arentsz College, waarna hij hard wegreed op een zwarte opoefiets in de richting van het Jan Arentsz College.

In totaal zijn er sinds september tot nu 20 meldingen binnengekomen van vrouwen die door een onbekende man zijn aangerand in Alkmaar. Van deze 20 meldingen hebben 7 vrouwen aangifte gedaan.

Achtergeestpad en Rekerhout
De vrouwen worden door de onbekende aanrander telkens van achteren benaderd en tijdens het passeren slaat hij de vrouwen op hun billen. De dader probeert dit te doen als er geen getuigen bij zijn. Nadat hij de vrouwen heeft geslagen, weet hij snel weg te fietsen. Het merendeel van de gedupeerde vrouwen was aan het wandelen of aan het joggen. De aanrandingen vonden plaats nabij het Achtergeestpad en in het Rekerhout en in de directe omgeving, op verschillende dagen en verschillende tijdstippen.

Onderzoek
Sinds september doet de politie uitgebreid onderzoek om deze aanrander aan te kunnen houden. Er wordt onder andere zowel opvallend als onopvallend gesurveilleerd, buurtonderzoek gehouden en uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Ook is gekeken naar camerabeelden maar helaas heeft dit nog niet geleid tot het vaststellen van de identiteit van deze aanrander. Daarom roept de politie wederom de hulp in van het publiek.

Signalement van de dader
Omdat deze man de vrouwen telkens op zijn fiets van achteren benaderd en daarna snel weg weet te komen, is er van hem een summier signalement bekend:

  • lengte: ongeveer 1,80 – 1,95 m.
  • huidskleur: blank
  • leeftijd wordt geschat tussen de 20 en 30 jaar
  • zwarte hoodie of capuchon.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen en heeft de volgende vragen:

  • Heeft u donderdagavond 12 november tussen 18.00 en 18.30 uur in de omgeving van het Rekerhout of het Jan Arentsz College een donkergeklede man gezien op een zwarte opoefiets?
  • Heeft u overige informatie die kan helpen bij het onderzoek naar het opsporen van deze aanrander?
  • De politie neemt o.a. camerabeelden uit de omgeving Beverkoog en Rekerhout mee in dit onderzoek. Als er particulieren zijn die camerabeelden hebben vanuit bovenvermelde omgeving waar mogelijk de dader op staat, dan verzoeken wij hen om contact op te nemen via 0900-8844
  • Bent u zelf mogelijk getuige geweest van een aanranding in het Rekerhout of bent u ook door deze man aangerand en heeft u dit nog niet gemeld bij de politie?

Belt u dan a.u.b. met de politie in Alkmaar via telnr. 0900-8844 of via internet: contactformulier. Anoniem melding doen of uw informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.