Space Stars tegen oude prijs

ZieZeZo in nieuwe Space Stars voor oude prijs.
Foto: Renses Alkmaar

Compacte, zuinige auto’s zijn veel duurder geworden. De aspirant-koper die goed rondkijkt, kan bij sommige autobedrijven nog voor de oude prijs terecht. Zo heeft Renses Alkmaar nog ongeveer 30, nieuwe Mitsubishi Space Stars staan met 1200 euro voordeel.  

Voor de Nederlandse autobranche is 2014 een moeizaam jaar geweest, waarin niet geprofiteerd kon worden van het licht toenemende consumentenvertrouwen. Particulieren deden vooral grote investeringen voor de aflossing van hypotheken of financiering van verbouwingen, maar niet voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Eindspurt

Volgens onder meer de Bovag is de verkoop van nieuwe personenauto’s in 2014 geëindigd op een totaal van 387.835 stuks.Dit is een daling van 6,9 procent ten opzichte van 2013 toen er 416.674 nieuwe auto’s werden geregistreerd in Nederland. In december werden 6,4 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd dan in december 2013 (36.424 versus 38.918), ondanks een kleine eindspurt en veel vraag naar kleine auto’s die weinig CO2 uitstoten en waarover derhalve geen belasting voor personenauto’s en motorrijwielen moest worden betaald.

Die bpm zit er vanaf 1 januari  wel op en dat scheelt soms duizenden euro’s.  Een van de populairste modellen, vanwege het zeer lage brandstofverbruik (1:25) en de laagste totaalkosten in dit segment, is de Space Star van Mitsubishi. Deze kost nu op een tientje na 10.000 euro. Directeur André Renses van het gelijknamige familiebedrijf nam tijdig maatregelen. In oktober sloeg de dealer aan de Robbenkoog in Alkmaar een grote voorraad Space Stars in voor de oude prijs van 8790 euro.

Zorg

Dat heeft Renses geweten. “Ze gingen als warme broodjes over de toonbank, zowel aan particulieren als ondernemingen. Zakelijk en privé lease kost de Space Star slechts vanaf 198 euro per maand. De prijs is inclusief onderhoud, vijf jaar garantie en verzekering.” De Noord-Hollandse organisatie in gespecialiseerde kinderthuiszorg ZieZeZo, bijvoorbeeld, nam tegelijk vier compleet uitgeruste, vijfdeurs hatchbacks af.

28 stuks zijn er – we schrijven 20 januari – nog maar over. Advies van André:  “Kom snel en profiteer zolang het kan. Met die 1200 euro die je bespaart kun je nog lekker naar de sneeuw, of de zon.”

Nog 28...
Nog 28…

Reacties

Cookieinstellingen