Laat je horen! FNV Horeca-campagne voor een betere cao

Donderdag 16 september waren medewerkers van FNV Horeca op de Grote Markt  in Haarlem voor de op 13 september j.l. in Utrecht gestarte campagne ‘Laat je horen voor een betere cao’.

Op 31 december 2021 eindigt de huidige CAO voor de horeca en zal FNV Horeca onderhandelen voor een verbeterde, een degelijke en rechtvaardige CAO. Onderstaand campagne-team benadert horecamedewerkers in de omgeving van waar ze hun campagnewagen hebben opgesteld. Alle horeca medewerkers in Nederland worden in de gelegenheid gesteld hun ervaringen, hun wensen en ideeën kenbaar te maken, om zo bij te dragen aan een gedegen onderhandelingspositie. Via  een beeldscherm kan men wensen met betrekking tot een toekomstige horeca CAO inspreken. (ziie ook link onderaan dit artikel)

Door de coronapandemie kregen of namen veel horecamedewerkers ontslag. Iedereen heeft ongetwijfeld de problemen waarmee horecaondernemers de afgelopen anderhalf jaar hebben geworsteld via de landelijke media volop meegekregen. Vele vooral jonge mensen gingen werken in bijvoorbeeld test- en vaccinatiestraten. Dat werd over het algemeen beter beloond dan ze in de horeca gewend waren. Bovendien kregen ze meer waardering voor hun werk en waren de werkomstandigheden in relatie tot hun privéleven veel beter te combineren. Dat neemt niet weg dat velen de gezelligheid binnen het horecawerk toch zeker ook missen!

Nu de horeca weer toegankelijk is en vele terrassen weer gezellig vol zitten kampt men met een groot personeelstekort.

FNV Horeca organiseert in september, oktober en november meer dan 15 events door het hele land om met horecamedewerkers in contact te komen en hun wensen te inventariseren. FNV Horeca is ook te vinden op de beurzen Gastvrij Rotterdam (20-22 september) en de BBB in Maastricht (11-13 oktober). In Haarlem bezochten zij diverse horecamedewerkers die werken in de horeca in de omgeving van de Grote Markt. (zie filmpje hieronder)

Hieronder enkele horecamedewerkers die meewerkten aan een enquête….(hieronder de beekende Haarlemse bistro Wilma & Albert)

LAAT JE HOREN en bezoek de website waar je kunt inspreken:  LAAT JE HOREN

Reacties

Cookieinstellingen