Lezing in Podium Victorie: Wandelen met Maartje Wortel en Tim Knol

Tim Knol
Foto: Aangeleverd

Maartje Wortel en Tim Knol hebben iets gemeen: wandelen. De een schrijft erover, de ander is een ware parttime wandel-guru en heeft zijn eigen muzikale wandelclub opgericht. En nu komen ze samen in Podium Victorie voor een onderhoudende lezing met muzikale noot op 2 november. Hiervoor zijn de Westfriese Bibliotheken, de KopGroep Bibliotheken, Bibliotheek Kennemerwaard en Podium Victorie de samenwerking aangegaan.

Maartje Wortel loopt jarenlang dagelijks met een vriendin exact dezelfde rondjes door het Oosterpark in Amsterdam. Het is als een plaat waarin de naald een steeds diepere groef achterlaat. Ze voeren in zekere zin steeds dezelfde gesprekken. Plotseling verhuist haar vriendin, verandert de wereld in een niet bij te houden tempo, gaat haar relatie uit en bereikt Wortel een dieptepunt. Ze moet blijven lopen, maar datzelfde rondje voelt als het plegen van verraad. In De groef vertelt Wortel over verlies en vrijheid, over vastzitten en loslaten. En hoe ze, of ze dat nou wil of niet, een nieuw ritme zal moeten vinden. Maartje vertelt op 2 november onder andere over haar recent verschenen boek ‘De Groef’. De auteur heeft diverse boeken op haar naam staan die elk voor verschillende prijzen genomineerd zijn of bekroond, zoals ‘Dit is jouw huis’ (2009), ‘Half mens’ (2011), ‘IJstijd’ (2014) en ‘Er moet iets gebeuren’ (2015).Tim Knol is een van origine Hoornse muzikant en heeft inmiddels vier albums op zijn naam staan, de vijfde is in de maak. Ook is hij initiatiefnemer van De Wandelclub, waarbij hij wandelaars mee neemt naar de mooiste plekken van het land en de deelnemers verrast met een openluchtvoorstelling. Tim verzorgt deze avond de muzikale noot en schuift samen met Maartje aan tafel bij Lisa Croese om in gesprek te gaan over hun levens en werk.

Enthousiast geworden? De lezing ‘Wandelen met Maartje Wortel en Tim Knol’ vindt plaats op dinsdagavond 2 november in Podium Victorie en start om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) in Podium Victorie. We raden bezoekers aan op tijd te komen. Bij entree wordt aan alle bezoekers gevraagd het Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl + een geldig legitimatiebewijs.

Tickets kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar via de Bibliotheek Kennemerwaard.

Reacties

Cookieinstellingen