Kijkje in de keuken van chef-kok topsport Mark Wouters

Na jarenlang actief in Beverwijkse,, Heemskerkse, Alkmaarse en Heerhugowaardse horeca,  nu Chef-ko Topsport op het Olympisch Trainingscentrum aan de Bosbaan in Amsterdam

Hoe belangrijk eten is voor topsporters is iedereen inmiddels wel duidelijk. Afhankelijk van het soort sport moet er steeds gezorgd worden voor voldoende calorieën en eiwitten. Daarbij stopt het voor een topsporter niet bij drie maaltijden per dag. Zeven eetmomenten zijn geen uitzondering. En dan is het ook nog een keer prettig als het eten ook nog lekker is. Kortom: koken voor topsporters is een vak op zichzelf. Daar weet Mark Wouters alles over te vertellen.

Mark is al vanaf zijn zeventiende actief in de horeca, werkte in veel restaurants in Heemskerk en Beverwijk en ook in Alkmaar en Heerhugowaard. En inmiddels is hij dus chef-kok topsport met zijn eigen keuken op het Olympisch Trainingscentrum aan de Bosbaan in Amsterdam. Daar kookt hij voor veel topsporters, en voor de roeiers in het bijzonder.

Daar komt bij dat zijn werkplek niet beperkt blijft tot de Bosbaan, want ook als de topsporters voor wedstrijden naar het buitenland gaan dan gaat hij mee om ook op verre en minder verre locaties te zorgen voor een gezonde inwendige mens om al die sporters in staat te stellen wereldprestaties te leveren

IJmond Nieuws ging langs bij Mark op de Bosbaan en maakte bijgaande reportage:

Cookieinstellingen