Laatste maand subsidie voor energiebesparende producten

Foto: Gemeente Alkmaar

ALKMAAR – De laatste maand van de Regeling Reductie Energie is ingegaan. Alle woningeigenaren in Alkmaar kunnen sinds juli 2020 gebruik maken van de € 70,- waardebon voor energiebesparende producten. Er is nog budget over voor ongeveer 1.500 inwoners.

7.800 Alkmaarders gebruikten de waardebon. Een teken dat de Alkmaarders goed op weg zijn naar een duurzamere woning. LED-lampen zijn het meest aangeschaft. Daarop volgen isolerende materialen, zoals: dakisolatie, vloer- en spouwmuurisolatie, tochtstrips en radiatorfolie. Isoleren is de eerste stap in het verduurzamen van een huis.

Energiebox
Woningeigenaren kunnen op de website een energiebox samenstellen, die vervolgens gratis wordt toegestuurd. U kunt de waardebon ook inzetten voor producten in een andere (online) winkel of voor grotere materialen, zoals zonnepanelen. De volledige lijst met producten die in aanmerkingen komen, is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/alkmaar. Via die website is ook de persoonlijke code van woningeigenaren op te vragen. Energiebesparende producten aangeschaft vanaf 1 januari 2020 komen in aanmerking voor de subsidie.

RRE-regeling
Met de Regeling Reductie Energie ondersteunt de gemeente Alkmaar woningeigenaren bij het verminderen van hun energieverbruik. De RRE is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Global Goals
Gemeente Alkmaar is een Global Goals gemeente. Dat betekent dat wij bijdragen aan de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De RRE-regeling sluit aan bij doel 7: verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame- en moderne energie. Kijk voor meer informatie op www.globalgoalsalkmaar.nl.

Cookieinstellingen