Noordwest Ziekenhuis Alkmaar slaat 1e paal nieuwbouw fase 1

Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep

De 1e paal van nieuwbouw fase 1 op locatie Alkmaar van Noordwest Ziekenhuisgroep is een feit. Dit moment werd op 16 december gemarkeerd door wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar. Gezien zijn lange betrokkenheid bij de nieuwbouw vanuit de gemeente plaatste hij symbolisch de 1e paal op het bouwterrein, dat zich naast het ziekenhuis bevindt.

Mijlpaal
Vanwege de coronapandemie beleeft Noordwest de 1e paal grotendeels digitaal met slechts enkele nauw betrokkenen bij de bouw ter plaatse. Jurgen Sernee, lid raad van bestuur: ‘We hadden deze mijlpaal voor Noordwest graag in groter gezelschap gevierd. Dat houden we tegoed. Voor nu telt dat we als Noordwest ontzettend trots zijn op het slaan van deze 1e paal van onze nieuwe acute as.’ Wethouder Pieter Dijkman nam voor de gelegenheid plaats in de boorstelling. Op aanwijzing van Ron Oudeman, directeur bij aannemer K_Dekker, en in gezelschap van vertegenwoordigers van de medische staf, verpleegkundige adviesraad, ondernemingsraad, cliëntenraad en raad van bestuur van Noordwest, ging de paal de grond in. Bekijk deze video van dit bijzondere moment:

Minder hinder
Tot en met februari plaatst K_Dekker in totaal 592 funderingspalen in de grond. Begin 2022 volgen de damwanden. Bij deze werkzaamheden worden slimme bouwtechnieken ingezet die minder geluids- en trillingshinder voor de omgeving opleveren dan gebruikelijk. Zo worden de funderingspalen geboord in plaats van geheid en de damwanden gedrukt in plaats van getrild. De werkzaamheden aan de bouwkuip zijn naar verwachting medio 2022 gereed.

Reacties

Cookieinstellingen