Don’t forget to ‘Rock Around The Clock to-night’

Foto:

De nacht van zaterdag 30 maart  op zondag 31 maart 2024 gaat om 02:00 uur de klok wederom een uur vooruit en vangt de zomertijd aan. Zonder adempauze is het dan 03:00 uur geworden en hoewel de zon er niet aan meedoet lijkt hij zomaar een uur later op te willen komen en ’s avonds zakt hij (als altijd zonder zonder sissen) een uur later in zee.

Tekst Charles Duijff, afbeelding compilatie Pixabay.

Geen nieuwe illusie van Hans Klok beste uitslapers, de tijd zomaar een uur vooruit… Hans heeft overigens wel een nieuwe Paashaas-illusie…. Hij betoverde mijn konijn en die ging er van schrik als een haas vandoor….

In 1977 werden zomer- en wintertijd in Nederland ingevoerd en sindsdien raken sommige mensen twee keer per jaar geheel in onbalans. Doordat de tijd gedurende de nacht om exact twee uur met een uur vooruit vliegt, kan tijdens die vlucht een  jet-leg ontstaan. De discussie om zomer- en wintertijd weer af te schaffen heeft overigens ook een vlucht genomen. Maar die is nog niet geland.

Het Europees Parlement gaat daarover en daar wordt men als het om tijd gaat  ‘per seconde wijzer’ en men ging wat  dit betreft  in 2021 akkoord met de afschaffing. De Europesche lidstaten moeten echter zelf bepalen wat vervolgens de definitieve standaardtijd wordt. Daarop wachten we nu al een tijdje…….

Van alles heeft zo z’n voor en z’n tegen. ’s Avonds gedurende de zomertijd wat langer licht bijvoorbeeld, dat vinden velen prettig. Maar wanneer het de gezondheid schaadt word je er natuurlijk niet vrolijk van.

Maar ach maak er de nacht van zaterdag op zondag maar een gezellig rockfeest van. ‘Rock Around The Clock’ to-night’ Niet vergeten dus…de klok om 02:00 uur een uur VOORUIT!

Klik hier voor info over Zomer- en Wintertijd in Wikipedia

Cookieinstellingen