Woninginbrekers slaan in hele land toe

Buit bandieten gepakt.
Foto: pixabay.com

De politie onderzoekt een reeks woninginbraken door het hele land, waaronder in Alkmaar, Haarlem en Oegstgeest. De modus operandi duidt er op dat het om dezelfde criminelen gaat.

De groep die de politie op het oog heeft, was onder meer de afgelopen twee maanden actief. In december werd op oudejaarsavond ingebroken bij een woning op de Commandeurshof in Zoeterwoude.

Op 3 januari werd ingebroken bij een woning op de Branding in Alkmaar en nog dezelfde avond bij een woning op de Frieda van Hasseltstraat in Haarlem. Twee dagen later werd op 5 januari ingebroken op de Poelgeesterweg in Oestgeest. Weer een paar dagen op 9 januari werd ingebroken op de Haasdijk in Made. Op 21 januari werd vervolgens ingebroken op de Wantslag in Oudewater. Alle inbraken vonden plaats tussen 18 uur en 22 uur.

Bende

Vanwege de overeenkomende werkwijze heeft de recherche het vermoeden dat het om dezelfde bende gaat, die mogelijk in wisselende samenstelling ingebroken heeft. De recherche is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben op de avonden van de inbraken. Ook komt de politie graag in contact met bijvoorbeeld ondernemers of bewoners die in het bezit zijn van beelden waarop mogelijk iets te zien is.

Bellen kan naar de districtsrecherche van Den Haag via 0900-8844. Meld misdaad anoniem is bereikbaar op 0800-7000.

Reacties

Cookieinstellingen