‘Senioren betalen extra voor medische verklaring’

500 kilometer voor alle auto's, niet per wagen.
Foto: eigen foto

Bij verlenging van het rijbewijs is een eigen medische verklaring verplicht. Maar in Alkmaar betalen de senioren daar nog steeds extra voor.

Dat zegt de SeniorenPartij Alkmaar. De SPA heeft in de gemeenteraadsvergadering van 5 februari opnieuw aandacht gevraagd voor het feit dat senioren bij verlenging van het rijbewijs op extra kosten woorden gejaagd. “De gemeente Alkmaar verkoopt, om bezuinigingsredenen, de eigen medische verklaring niet meer en verwijst daarvoor naar het CBR in Alkmaar”, aldus SPA-fractievoorzitter Arie Epskamp.

“Opmerkelijk is dat deze instantie genoemde verklaringen niet beschikbaar heeft en verwijst of naar de gemeente Bergen of naar de telefonische aanvraag. Wanneer men telefonisch de aanvraag heeft gedaan, krijgt men een rekening thuis gezonden. Maar zonder acceptgirokaart. Terwijl veel senioren internetbankieren lastig vinden.”

Extra

Na betaling ontvangt de aanvrager dan de eigen medische verklaring. Maar tegen een extra betaling van € 7,95 kosten verzending. En dat vindt de SPA onbegrijpelijk. Epskamp: “Het huidige college van burgemeester en wethouders heeft in het nieuwe collegeprogramma opgenomen dat de lasten voor de burgers niet omhoog gaan. De senioren in Alkmaar weten nu wel beter.”

Reacties

Cookieinstellingen