Vrijspraak gevraagd in zaak-Michelle Mooij

Pooier ontkent.
Foto: PublicDomainPictures

De aanklager heeft zojuist vrijspraak gevraagd voor iedere betrokkenheid van Ian A. (31) bij de dood van zijn toenmalige vriendin Michelle Mooij (24). De vrouw werd op 17 januari 2010 dood aangetroffen in haar woning in Alkmaar, hangend aan een koord. 

De aanklager sluit een misdrijf niet uit, maar er is geen bewijs van moord of doodslag op Michelle door A. Uit het onderzoek is geen eenduidig beeld naar voren gekomen van de gebeurtenissen in de bewuste nacht. Ook op basis van technisch en forensisch bewijs en onderzoek door deskundigen komt niet onomstotelijk vast te staan dat sprake was van een misdrijf.

De officier van justitie eiste wel drie jaar gevangenisstraf tegen de 31-jarige A. wegens verkrachting, mishandeling en bedreiging van Michelle Mooij in de periode voor haar dood. De aanklager vorderde in dit verband ook de directe gevangenneming van A. als de rechtbank over twee weken uitspraak doet.
De ouders van Michelle Mooij wisten dat het OM voor vrijspraak zou gaan, en hopen dat de rechters wel moord of in elk geval doodslag bewezen achten. Over de hoogte van de strafeis voor de zeden- en geweldsmisdrijven zijn ze teleurgesteld. A. heeft in een korte verklaring zichzelf als nabestaande afgeschilderd: “We hielden van elkaar. Van binnen huil ik. Iedere dag is een hel.”

Reacties

Cookieinstellingen