Verzekeraar verkocht aan Chinezen

Na verkoop verzekeraar komt bank aan de beurt.
Foto: eigen foto

Verzekeraar Reaal in Alkmaar is verkocht aan Anbang Group Holding, een internationaal opererende Chinese verzekeringsmaatschappij.

Anbang Insurance Group verwerft 100 procent van de aandelen van Vivat, zoals de verzekeringstak van SNS Reaal tegenwoordig,voor € 150 miljoen. Daarnaast willen de Chinezen naar verluidt  een kapitaalsinjectie doen van tussen de 700 miljoen en een miljard euro om de solvabiliteit op te krikken.

Na afronding van de verkoop van de verzekeraar neemt SNS Reaal – nog niet zo lang gevestigd in een nieuwbouwcomplex aan de Kruseman van Eltenweg (achter het NS-station) in Alkmaar – een volgende stap in het herstructureringsproces naar aanleiding van de nationalisatie. In overleg met de Nederlandse Staat heeft SNS Reaal besloten om de SNS-bank af te splitsen en alleen verder te laten gaan.

Gerard van Olphen, voorzitter van de raad van bestuur, zegt: “SNS Reaal is verheugd de verkoop aan Anbang te kunnen aankondigen. Anbang, met als thuisbasis China, is een wereldwijd opererende verzekeraar met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië.” Voor onze huidige klanten en relaties verandert er door de transactie niets: zij behouden hun rechten en plichten bij de door hen afgesloten producten.

Reacties

Cookieinstellingen