Domus leeg voor Primark

De Domus, ontwerp Maarten Min.
Foto: eigen foto

‘Er blijft weinig over in het centrum, zeker na die brand’, verzucht een winkelier in de Domus. Het winkelcentrum aan de Laat in Alkmaar verdwijnt, ten faveure van Primark.

De Domus, op de plek van de gesloopte Dominicuskerk (de torenspits staat er nog wel en blijft ook), herbergde onder meer kledingwinkels, een outlet en een speelgoedzaak. De huurcontracten zijn echter per 1 januari opgezegd. Het volgens vele Alkmaarders foeilelijke gebouw wordt binnenkort leeg opgeleverd, zodat de bouwvakkers er in kunnen.

De komst van een filiaal van de goedkope kledingketen Primark is gepland voor 2016, dus het zal niet gaan om een kleine verbouwing. Een van de ondernemers, die dit weekeinde voor het laatst spullen aan de man bracht, gaat het vertrek aan het hart. “Niet alleen voor mezelf, maar voor Alkmaar en omgeving is dit niet goed. Er was al sprake van leegstand in de binnenstad door de crisis. Door de brand in de Langestraat hierachter, zijn opnieuw veel winkels – voorlopig – verdwenen. Triest.”

Zij zelf verhuist naar de overkant, naar het leegstaande pand van Free Record Shop, een van de winkels die de moeilijke tijden niet overleefde. “Maar de meeste collega’s uit de Domus keren niet meer terug. Zonde.”

Primark lost Domus af.
Primark lost Domus af.

Reacties

Cookieinstellingen