Twee Alkmaarse café’s in Misset Café Top 100 2018

Foto: Unsplash - Bence Boris

Met De Koning op een 6e plaats en De Boom op een respectabele positie 14 profileert Alkmaar zich duidelijk als ‘place to be’ voor de liefhebbers van gezelligheid, sfeer en een perfect pilsje.

Voor ondernemers Daan Touw en Remco de Boer is het voor het tweede achtereenvolgende jaar dat hun café een toppositie inneemt op de Misset-lijst. Vorig jaar bezetten zij zelfs de 3e plaats. Maar ook met de 6e plaats is De Koning nog altijd het best beoordeelde café van Noord-Holland, met een jurybeoordeling die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat:

Ondernemers Daan Touw en Remco de Boer hebben de uitdrukking ‘Gaan als de brandweer’ van een hele nieuwe dimensie voorzien. Sinds zij ruim 4 jaar geleden De Koning openden op ‘De Brug’ in het Alkmaarse centrum, hebben zij alle verwachtingen overtroffen. Die van henzelf, maar ook die van anderen.

Zelf staat het duo nog altijd versteld van het doorslaande succes dat hun café blijkt te zijn. Van koffie met gebak, via de lunch en borrel, tot diner en dansen; gasten weten De Koning te vinden. En die 70 procent omzet uit drank is grotendeels te danken aan de populaire avondfunctie. Over drank en ‘verwachtingen overtreffen’ gesproken; zo’n 300 tot 350 hectoliter moest zeker mogelijk zijn, aldus de brouwer toen het duo hun avontuur begon. Nu, ruim 4 jaar later, is de grens van 500 hectoliter ruim gepasseerd. En dan ook nog eens voor het tweede jaar op rij een topnotering in deze lijst. Het succesverhaal van De Koning is nog lang niet af.

Bierproeflokaal De Boom
Een tweede Alkmaarse toppositie is voor bierproeflokaal De Boom, gelegen achter het biermuseum. Volgens de jury van Misset een dubbel en dwars verdiende 14e plaats:

Wauw, De Boom is een echt bierproeflokaal, nota bene achter het biermuseum. Als we naar binnen gaan, treffen we een echte bruine kroeg, We zien krijtborden waarop de bieren worden aangeprezen. De medewerkster komt vlot naar onze tafel.

Als we vragen naar de bieren, somt ze een hele lijst op met vermelding van de kenmerken. Ze vraagt of we er wat bij willen en wij bestellen ieder een ander biertje en een portie bierkaas en olijven. Ze heeft overduidelijk veel plezier in haar werk en heeft veel vakkennis. Zo iemand die een bezoek écht kan maken. Fijn hoor. Nog fijner wordt het als ze later terugkomt met de bestelling. Heerlijk koud en vers bier, mooie schuimkraag en in bijpassend glas. Het plankje bevat bierkaas, harde worst en olijven. Topbezoek!

Reacties

Cookieinstellingen