Column van de Dag: Winter! Of toch niet… 

In zijn nieuwe column voor Nieuws.nl kijkt ‘Bosw8er’ Evert-Jan Woudsma terug op anderhalve dag winterse sneeuwbelevingen in december 2017.

Winter! Of toch niet… (foto’s en tekst: Evert-Jan Woudsma)

Op het moment dat ik deze column schrijf is het buiten maar liefst 14 graden! Weer een weerrecord, 2018 is een ware kampioen geworden wat records betreft. Van  het ene uiterste naar het andere. Niets zo veranderlijk als het weer. En toch, we blijven hopen op een witte kerst. Gelukkig ben ik geen weerman en hoef mij dus ook niet te wagen aan een dergelijke verwachting. Ja, klopt, verwachting en dat is iets anders dan een voorspelling.

Maar goed laat ik het maar hebben over de belevingskant van het weer. Want weet u nog? Vorig jaar december, ook al was het maar 1,5 dag, er lag me daar toch een pak sneeuw! En doordat er bijna geen wind was en de temperatuur perfect, bleef de ietwat kleverige witte poeder op en aan alles plakken. Nou dan weet je het wel. Heel Nederland in rep en roer. Want er moet gesleed worden!Het grote genieten is begonnen, rode wangen, natte handschoenen en warme plakkerige haren door de iets te dikke muts. Want zo extreem koud was het nou ook weer niet. En met de informatie die we de hele dag door ontvangen via de media begrijpen we als geen ander dat we deze kans niet mogen missen! Er op uit met de kroost. Er zijn er namelijk nog een paar die nog nooit sneeuw hadden gezien! En zo weten we ook deze natuurbeleving om te zetten in een moment in onze agenda, tenminste als het past en we niet in de file staan.Nogmaals, ik ben geen weerman. Maar ik hoop dat de sneeuw nog even op zich laat wachten. Laten we zeggen tot de vakantie. Als de agenda’s leeg zijn, zodat we met volle teugen en ongeremd kunnen genieten van deze prachtige neerslag!

Kijk voor meer informatie over natuurbelevenissen voor zowel jeugd als voor volwassenen op de website Bosw8er.

Bosw8er Verjaardagskalender is er!
Behalve genieten in de tuin, in bossen en duinen kun je nu ook ín huis een beetje genieten van de natuur met de Bosw8er Verjaardagskalender. Deze is  te bestellen via de Facebookpagina van Evert-Jan Woudsma en via de website Bosw8erPS. Twee weken geleden heeft Evert-Jan tien kalenders beschikbaar gesteld aan bezoekers van de Nieuws.nl-websites in Kennemerland. Begin volgende week maken we bekend wie deze kalenders hebben gewonnen. 

Reacties

Cookieinstellingen