112

Wietkwekerij in bovenwoning boven pannenkoekenrestaurant in Bergen

Foto: Google Maps

In een woning boven het bekende pannenkoekenrestaurant Duinvermaak aan de Breelaan in Bergen is donderdagmiddag 24 januari een hennepkwekerij ontruimd. De bewoner is aangehouden.

(bron: NH Nieuws)

De illegale plantage kwam aan het licht omdat er op een gedeelte van het dak geen sneeuw meer lag. Dit leidde bij buurtbewoners tot argwaan, die verschillende meldingen deden bij de politie. Na een warmtemeting namen agenten een kijkje in de woning om te controleren op illegale praktijken.

In eerste instantie was er in het huis weinig verdachts te bekennen, tot er achter een groot schilderij een ingang werd gevonden naar een geheime kamer. Daar troffen de agenten een flinke hennepkwekerij aan met 142 planten. De politie heeft de plantage opgerold en in beslaggenomen. De 56-jarige bewoner van het pand is aangehouden.

Restaurant heeft niets te maken met wietvondst
Pannenkoekenrestauranteigenaar Hans Weber is duidelijk geschokt door de vondst. Tegenover mediapartner NH Nieuws verklaarde hij: “Wij willen hier niet mee geassocieerd worden! Wij huren onze ruimte los van de bovenwoning en hebben dan ook niets te maken met wat boven ons gebeurt”.

Duinvermaak gewoon geopend
Duinvermaak is een bekende eetgelegenheid in Bergen en omstreken. Het restaurant is gewoon geopend en heeft geen intentie te sluiten vanwege de vondst van de wiet.

Reacties