Zo zit je in de sneeuw, zo loop je op het strand

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zo zit je in de sneeuw, en een paar etmaal later loop je met z’n allen op het strand of fiets je door de duinen. Je kunt spreken van een typisch Hollandse winter: het kan echt alle kanten op.

Vanmorgen werd nog gewaarschuwd voor gladheid. Na een regenachtige zaterdag volgde een nacht met vorst en dat wat goed te merken op de ruiten van de auto’s. De meest fraaie bloemmotieven ontnamen het zicht op de weg. Dus eerst een kwartiertje krabben onder het genot van de klassieke klanken, verhalen uit de natuur en de gesproken column van Dolf Jansen bij ‘Vroege Vogels’.

Het indrukwekkende bloempatroon op de vroege morgen op mijn voorruit

Eenmaal met schone ruiten op pad weet je waarvoor je het doet: een zonovergoten dag, genieten van de lage zon in de duinen, die zorgt voor de mooiste kleuren in het fraaie natuurgebied. En dan door naar het strand voor een verfrissende strandwandeling.Ik bleek niet de enige. Vooral aan het begin van de middag liepen de wegen naar de Noord-Hollandse stranden behoorlijk vol. En op het strand: heel veel wandelende families, compleet met honden (die mogen in deze tijd van het jaar nog mee het strand op), volle strandterrassen met heel veel erwtensoep en chocolademelk met slagroom en viskramen die een eerste topdag beleefden van 2019. En verder: windsurfers (ondanks gebrek aan wind), mountainbikers, hardlopers, en soms ook nog hardwerkende mensen. En dan heb ik het over de strandpaviljoenhouders die inmiddels alweer aan de opbouw van hun strandtent zijn begonnen. 

Al met al een dag waarop we even een beetje vergaten dat het hartje winter is. En genoten dat we hebben!

Hieronder nog een beeldimpressie van deze zonovergoten winterdag in Noord-Holland

Reacties