Leeghwaterbrug na forse vertraging op 25 augustus weer open

Foto: NH Nieuws

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig vaststaat voor de Leeghwaterbrug in Alkmaar: op 25 augustus van dit jaar wordt-ie weer in gebruik genomen.

(bron: NH Nieuws)  

Door een bouwstop bij de werkzaamheden is dat een half jaar later dan gepland, want “verdere tijdswinst bleek niet mogelijk”, aldus de provincie.

Er wordt al sinds mei vorig jaar gebouwd aan de brug, omdat-ie aan het einde van zijn levensduur was. Al vrij snel na de start van de werkzaamheden werd een bouwstop aangekondigd, omdat diverse tekeningen en berekeningen nog niet voldeden aan de norm en “de veiligheid in het geding kwam”.

Eind oktober 2018 werden de werkzaamheden weer hervat, waarna de oplevering werd geschat op eind 2019. Daar ging de provincie niet mee akkoord. “Na een verdere optimalisatie van de planning, is de aannemer uiteindelijk tot een planning gekomen waarbij de bruggen op 25 augustus 2019 weer opengesteld worden voor het verkeer.”

File-beperking
Tot de openstelling worden extra maatregelen genomen om de hinder voor het verkeer te beperken. Die maatregelen zijn nu een paar maanden geleden ingezet en de eerste metingen laten zien dat de files in de spitstijden hierdoor zijn afgenomen.

De provincie start ook met ‘Smart Mobility’-verkeersmaatregelen voor een betere doorstroming. Het verkeer dat over de Westerweg (N242) in Alkmaar rijdt, ontvangt automatisch berichten via de mobiele telefoon over hindermomenten of wijzigingen in de verkeerssituatie. Deze gegevens zijn ook in een aantal navigatiesystemen te zien.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Cookieinstellingen